Vil du være ny elev?

Hvis du vil i gang med en almen grunduddannelse (AGU), og ønsker at tage uddannelsen online, skal du kontakte den kommunale ungeindsats (KUI) i din kommune. Din vejleder vurderer, om du er i målgruppen til AGU-online. Er du det, laver I sammen en uddannelsesplan, hvor I bl.a. beskriver dit mål med uddannelsen og forventet varighed. Uddannelsesplanen kan ændres undervejs.

Vi optager nye elever cirka én gang om måneden. Din første uge er en introuge kun for nye elever for at sikre en god og tryg start. 

Dagene på AGU-online starter kl. 8.30. Morgenen starter med at tjekke ind med din underviser på Teams, hvorefter det faglige program går i gang kl. 9.00. Undervisningen foregår på Teams med både elever og undervisere til stede, inklusive individuelt- og gruppearbejde. Du har individuelle samtaler med din stamlærer og vejleder én gang om måneden. Dagen slutter kl. 14:50 og 14:20 om fredagen.

Der er indlagt pauser i skemaet, men hvis du har brug for yderligere pauser, kan du snakke med din underviser om det. Vi har alle forskellige behov, og det er vigtigt for os, at du har det godt.

Er du i tvivl?

Er du i tvivl om, hvorvidt AGU-Online er det rigtige for dig, kan du deltage i et afsøgningsforløb.

Afsøgningsforløbet varer op til 14 dage og giver dig mulighed for at prøve at være elev på AGU-online. Du finder ud af, hvor du er fagligt og oplever samtidigt stemningen, kulturen, fællesskabet og dagligdagen på AGU-online i vores normale undervisningsmiljø.

Du aftaler på forhånd med din KUI-vejleder, hvad der er vigtigt at finde ud af. Din AGU-onlinevejleder og undervisere informeres om dette for at hjælpe dig.

Efter afsøgningsforløbet finder vi ud af, om AGU-online er det rette valg for dig. 

Kontakt din KUI-vejleder, hvis du har brug for et afsøgningsforløb.

Vores forventninger

AGU-online er for dig, der trives bedst med at lære hjemmefra i trygge rammer. Det giver dig optimale muligheder for at fokusere og deltage på en måde, der passer dig bedst.  

På AGU-online er der en fast og genkendelig struktur. Du er altid tilknyttet en stamlærer og vejleder, som prioriterer din trivsel. Vi ved, at alle er forskellige, derfor kan du kan altid fortælle, hvad du har brug for.

Dine undervisere fordyber sig i deres arbejde og møder altid eleverne med et stort engagement. Vi sørger for, at du er tryg i læringsmiljøet og vi støtter din faglige, personlige og sociale udvikling. 

Vi forventer, at du møder ind til undervisningen (online) hver dag til det aftalte tidspunkt, og at du deltager aktivt i undervisningen. Du er åben og respektfuld over for underviserne og de andre elever. Der skal være plads til alle og alle skal have det godt. Mobning tolereres ikke.

Vi forventer, at du kan formulere og gennemføre en samtale på dansk (især mundtligt) og i nogen grad skriftligt.

IT-krav

For at deltage i undervisningen, skal du have en computer og en internetforbindelse. 

I undervisningen skal dit kamera og mikrofon/headset være slået til.

Undervisningen foregår via Microsoft Teams og undervisningsforløbet/opgaver foregår i Moodle. Vi anbefaler, at du bruger Google Chrome som browser.

Nyttige programmer på din PC:

  • AppWriter
  • CD-ORD
  • Adgangforalle.dk
  • https://ordlab.dk/bedre-dansk/
  • https://ordlab.dk/tal-til-windows/

Ordblind?

Hvis du er ordblind, kan få en IT-rygsæk med forskellige programmer til din computer, som kan gøre tingene nemmere. Din vejleder hjælper dig i gang.

Du er så vidt muligt, med i undervisningen på samme måde som de andre elever. Din stamlærer respekterer dine evner og støtter din udvikling. Din vejleder kan give ekstra hjælp og støtte både individuelt eller i grupper.

Er du i tvivl, om du er ordblind, kan du prøve denne test. Den tager ca. 10 min. og er anonym.

Den gode arbejdsplads

For at få mest ud af AGU-online, er det vigtigt med en fast, rolig arbejdsplads med godt naturligt lys, hvor du kan sidde uforstyrret med din computer, imens undervisningen er i gang. Brug headset, placer kameraet rigtigt, og hav papir og kuglepen klar.

Skab gode rutiner og undgå forstyrrelser i skoletiden. Det er vigtigt, at du sørger for at holde fri, når du har fri og gå i skole, når du går i skole.  

Økonomi (skoleydelse)

Når du er indskrevet som elev på AGU-online, ser taksterne sådan ud i 2025:

Skoleydelse Pr. uge
Under 18 år
kr 430,00
Over 18 år hjemmeboende
kr 744,00
Over 18 år udeboende
kr 1.725,00
Ikke-enlig forsørgertillæg
kr 671,00
Enligt forsørgertillæg
kr 1.684,00

Bliv kontaktet af vores vejleder

Har du spørgsmål, kan du blive ringet op af vores vejleder.

Skriv til vejleder Camilla Strande Sivertsen på:

Camilla ringer dig efterfølgende op fra telefonnummer: +45 20 51 19 06