Vil du være ny elev?

Hvis du vil i gang med en almen grunduddannelse (AGU), og gerne vil tage uddannelsen online, skal du kontakte den kommunale ungeindsats (KUI) i den kommune du bor i. Det er din vejleder, der skal vurdere, om du er i målgruppen til AGU-online. Er du det, skal I sammen lave en uddannelsesplan, hvor I bl.a. skal beskrive hvad dit mål med at tage uddannelsen er og hvor lang tid I tror det vil tage dig. Uddannelsesplanen kan ændres undervejs, hvis det er nødvendigt.

Vi optager nye elever 1-2 gange pr halvår, når vi starter på et nyt undervisningstema. På den måde er vi sikre på, at du ikke kommer bagud fra start. Vi sørger selvfølgelig for, at du kommer godt ind i gruppen, lærer de andre at kende og føler dig godt tilpas.

Dagene på AGU-online starter kl. 8.30 alle dage. Efter at have tjekket ind med din underviser på Teams og sagt godmorgen, starter dagens faglige program kl. 9.00. Undervisningen er en kombination af online undervisning på Teams sammen med de andre elever, ugentlige 1:1 online samtaler med din stamlærer samt selvstændigt arbejde. Dagen slutter omkring kl. 15.

Vi har lagt pauser ind i skemaet, men hvis du har brug for at få lidt luft eller tage en pause på et andet tidspunkt, så snak med din underviser om det. Vi har alle forskellige behov, og det er vigtigt for os, at du har det godt.   

Er du i tvivl?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt AGU-Online er det rigtige for dig, kan du deltage i det vi kalder et afsøgningsforløb.

Et afsøgningsforløb varer op til 14 dage og giver dig mulighed for at prøve hvordan det er at være elev på AGU-online. Du finder både ud af, hvor du er rent fagligt, men du får også mulighed for at opleve stemningen, kulturen, fællesskabet og dagligdagen på AGU-online i vores normale undervisningsmiljø.

Du og din vejleder hos kommunen aftaler inden du starter, hvad der er vigtigt at finde ud af undervejs. Dette bliver vejlederen på AGU-online og dine undervisere informeret om, så de kan hjælpe dig med det.

Når afsøgningsforløbet er overstået, finder vi sammen ud af, om AGU-online er det rigtige for dig og hvad du har brug for, for at forløbet fungerer godt for dig.

Hvis du tænker, at et afsøgningsforløb er noget for dig, skal du kontakte din KUI-vejleder, som kan fortælle dig mere om dine muligheder.

Vores forventninger

AGU-online er et tilbud dig, der har udfordringer med at skulle deltage i fysisk undervisning. Måske har du angst, er autist eller har fysiske udfordringer, i forhold til at skulle transportere dig hen til et uddannelsessted hver dag. Måske har du brug for at sidde hjemme i trygge, kendte rammer for bedst at kunne lære og deltage.  

AGU-online giver dig en dagligdag med en fast og genkendelig struktur. Du vil altid have tilknyttet en stamlærer og en vejleder, og din trivsel er første prioritet for os. Vi ved, at alle er forskellige, og har forskellige behov, og du kan altid tage en snak med os om, hvad du har brug for, for at fungere bedst muligt.

Du vil få undervisere, der fordyber sig i deres arbejde og altid møder deres elever med stort engagement. Vi sørger for, at du er tryg ved både os og vores læringsmiljø og, at det og vi støtter din faglige, personlige og sociale udvikling. 

Vi forventer, at du møder ind til undervisningen (online) hver dag til det aftalte tidspunkt og, at du deltager aktivt i undervisningen. Det er vigtigt, at du er åben og respektfuld over for både dine lærere og de andre elever. Der skal være plads til alle og alle skal have det godt. Mobning tolereres ikke.

Vi forventer, at du kan formulere og gennemføre en samtale på dansk (især mundtligt) og i nogen grad skriftligt.

Din stamlærer, vejleder og skolen er her for at støtte dig i din udvikling, hvert skridt ad vejen, og vi glæder os til at blive en del af din hverdag og udvikling. 

IT-krav

For at kunne deltage i undervisningen, skal du have en computer og en stabil internetforbindelse.

Du behøver ikke at være et IT-geni for at gå på AGU-online. Du skal blot have basale It-færdigheder og viden om din computer og Microsoft Office pakken eller lignende. Vi forventer, at du kan uploade og downloade filer/billeder/videoer samt, at du kan forbinde/tænde/justere lyd, kamera og mikrofon. 

Vores undervisning bygger på tilstedeværelse, og du skal derfor som minimum have et indbygget webkamera på din computer. Det er en god ide, hvis du har et løst web-kamera og en mikrofon eller et headset, så du selv og dine klassekammerater får god lyd og billede.

Vi arbejder i Microsoft Teams, der fungerer som vores klasseværelse og i moodle, som er selve platformen hvor undervisningsforløbet er, og hvor der laves opgaver mm.

Vi anbefaler meget kraftigt, at du bruger Google Chrome som browser, da det er der, moodle fungerer bedst og har flest muligheder.

Programmer som er nyttige have på sin PC:

  • AppWriter
  • CD-ORD
  • Adgangforalle.dk
  • https://ordlab.dk/bedre-dansk/
  • https://ordlab.dk/tal-til-windows/

Ordblind?

Du kan sagtens være elev på AGU-online, selvom du er ordblind. Du kan få en IT-rygsæk, der er forskellige programmer til din computer, som kan gøre tingene nemmere. Det er din vejleder, som bestiller den og hjælper dig i gang.

I nogle tilfælde kan du få tildelt en PC med alle de nødvendige hjælpemidler installeret på i forvejen. Du vil selvfølgelig også blive tilbudt, at blive lært op i at bruge disse værktøjer.

Du er så vidt det er muligt, med i undervisningen på fuldstændig samme måde som alle andre elever. Din stamlærer vil altid tid sørge for at respektere dine evner og støtte din udvikling. Hvis du har brug for ekstra støtte eller hjælp, kan du få det fra vores vejleder. Det kan både være individuelt eller i grupper. Vi prøver at planlægge det, så det ligger på tidspunkter, hvor du ikke går glip af noget fagligt.   

Hvis du er du i tvivl, om du er ordblind, kan du prøve denne test. Den tager ca. 10 min. og er anonym.

Den gode arbejdsplads

For at få mest muligt ud af din tid på AGU-online, er det vigtigt, at du sørger for at have en god arbejdsplads, hvor du kan sidde uforstyrret med din computer, mens undervisningen er i gang. Vi anbefaler, at du finder en fast plads i dit hjem. Det kan være en god idé at sætte dig foran et vindue, så du får noget naturligt lys. Lyset er med til at gøre dig mere synlig, når du har webkameraet tændt og er samtidig godt for dig.

Sørg for dit kamera sidder rigtig, så lyset ikke er bagved dig, og stil din mikrofon, så den tydeligt kan opfange din stemme. 

Overvej hvilke ting du vil have stående ved og på dit skrivebord. Hav papir, kuglepen og evt. en lille snack i nærheden. Det kan også være en god ide med en stressbold eller noget andet (lydløst) du kan ”dimse” med.

Plej dig selv, din hjerne og krop. Få en plante og måske en lyslampe. En lyslampe både kan være med til at give dig en god døgnrytme og forebygge vinterdepressioner

Når du arbejder hjemmefra, er det en god idé at skabe en fast rutine. Du kan udvikle dine egne ritualer. Fx en god kop morgenkaffe eller the. En lynhurtig oprydning af spisebordet hvor du læser, tænde radioen for en stund, morgenyoga og eftermiddags yoga. 

For nogen kræver det lidt ekstra selvdisciplin at tage en uddannelse online. Som online elev er du nemlig hjemme, når du er i gang med uddannelse, og der kan være mange fristelser i løbet af dagen som du skal styre udenom. Det kan være gode serier og film i fjernsynet, en ven der skriver på Messenger eller en veninde der lige vil komme forbi til frokost. Det kan også være praktiske ting som rengøring, vasketøj eller andet husligt. Det er vigtigt, at du sørger for at holde fri, når du har fri og gå i skole, når du går i skole.  

Økonomi (skoleydelse)

Når du er indskrevet som elev på AGU-online, ser taksterne sådan ud i 2023:

Skoleydelse Pr. uge Pr. måned
Under 18 år
kr 400,00
kr 1.733,00
Over 18 år hjemmeboende
kr 692,00
kr 2.998,00
Over 18 år udeboende
kr 1.604,00
kr 6.950,00
Ikke-enlig forsørgertillæg
kr 624,00
kr 2.704,00
Enligt forsørgertillæg
kr 1.566,00
kr 6.786,00

Bliv kontaktet af vores vejleder

Er du i tvivl, vil du vide mere eller har du spørgsmål, kan du blive ringet op af vores vejleder.

Skriv til vejleder Camilla Strande Sivertsen på:

Camilla ringer dig op efterfølgende fra telefonnummer: +45 20 51 19 06